Szolgáltatásaink

Allergia vizsgálatok

Allergia vizsgálatok vérből és gén diagnosztikával

Mind a légúti (inhalatív) mind az ételek (nutritiv) útján szervezetünkbe kerülő allergének szerteágazó allergiás tüneteket okozhatnak. Ezek meghatározása a vérvétel útján történik, a szervezetünk által termelt allergén specifikus IgE molekuláknak kimutatásával.

Több mint 500 egyedileg is kérhető allergén vizsgálattól a kombinált csomagokig személyre szabható vizsgálati lehetőségeket biztosítunk pácienseinknek.

Fontos különbséget tennünk a táplálékintolerancia vizsgálataink esetében. Ugyanis a betegség oka a bél falának oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Így részlegesen lebomlott táplálékmolekulák a keringésbe jutva aktiválják az immunrendszert és változatos tüneteket produkálnak.

A Faber multiplex allergia vizsgálatot azon pácienseink figyelmébe ajánljuk, akik esetében bonyolult keresztallergia sejthető vagy eddig megoldhatatlannak bizonyultak az allergiás tünetei. Ezen vizsgálatunkkal fény derül a bonyolult keresztallergiákra, így elkerülhetők a felesleges diétás megszorítások.

Cöliákia szűrés (tTG IgA, tTG IgG izotípus azonosítás) A cöliakia a teljes szervezetet érintő, glutén tartalmú fehérjék fogyasztásával provokált autoimmun betegség, mely a genetikailag arra hajlamos egyénekben alakul ki. A betegségben a glutén a vékonybélben nyálkahártya gyulladást, részleges vagy teljes boholy atrófiát okoz. Az anti-transzglutamináz vizsgálat része a cöliakia diagnosztikájának. Diagnózis esetén alkalmas a terápia – mely autoimmun cöliakia esetén az élethosszig tartó gluténmentes diéta – követésére.

Hisztamin intolerancia vizsgálat (DAO). A deamino-oxidáz enzim (DAO) felelős a szervezetben a hisztamin lebontásáért. Az enzim hiányában vagy csökkent működése esetén lebontása jelentősen lelassul, és a hisztamin felszaporodik. Ennek következtében a allergiaszerű tünetek jelentkeznek, úgy mint az orrfolyás, tüsszögés bőrviszketés. Fontos ilyen esetekben a speciális diéta, a mags hisztamin tartalmú élelmiszerek kerülése.

Allergia meghatározása gének segítségével, akár nyálból is lehetséges.

 • Allergén (egyedileg kérhető, több mint 500-féle
 • Allergológus szakvélemény (leleten feltüntetésre kerülő írásos interpretáció)
 • FABER multiplex allergiavizsgálat
 • Gyógyszer allergia (LTT) 2 gyógyszer
 • Gyógyszer allergia (LTT) 3 gyógyszer
 • Gyógyszerallergia (LTT) 1 gyógyszer
 • Hisztaminintolerancia (DAO)
 • Inhalatív 20-as panel (allergén spec IgE)
 • Inhalatív 40-es panel (allergén spec IgE)
 • Nutritív 20-as panel (allergén spec IgE)
 • Nutritív 40-es panel (allergén spec IgE)
 • Rovar-allergén spec IgE (méh/darázs)
 • Táplálékintolerancia vizsgálatok (108 tápanyag)
 • Táplálékintolerancia vizsgálatok (220+ tápanyag)
 • Táplálékintolerancia vizsgálatok (46 tápanyag)
 • Totál IgE

További információ és árak: https://www.synlab.hu/vizsgalat-kategoria/allergia/

Boka-kar index vizsgálat

Dr. Baráti Levente a Proaktív Egészségközpont egyik vezető orvosa boka/kar index vizsgálat közben

A boka/kar index mérése egy egyszerű vizsgálat a perifériás érbetegség kimutatására. Mivel már a tünetmentes stádiumban is fontos információkat nyújt ereink állapotáról, ezért különösen javasolt ennek a szűrővizsgálatnak a rendszeres elvégzése!

A perifériás érbetegség (közismert nevén érszűkület) az általános érelmeszesedés egyik következménye. A perifériás érbetegség két szempontból is kockázatos: az alsó végtag vérellátását rontva akadályozhatja a Páciens mindennapi tevékenységét, illetve késői felismerése a végtag amputációjához is vezethet. A perifériás érbetegség nagyon sokáig rejtve maradhat a tünetmentesség miatt!

A boka/kar index (BKI) a boka magasságában illetve, a felkaron mért szisztolés vérnyomás hányadosa.

Mennyi a boka/kar index normálértéke?

A BKI normál értéke fekvő helyzetű betegben 1,0 - 1,3.
Kórosnak tekintjük, ha az index 0,9-nél kisebb. Az BKI értékének csökkenése a betegség romlását jelzi. A 0,9 alatti BKI érték a fokozott szív-érrendszeri megbetegedés egyértelmű kockázati tényezőjének bizonyult.

Colon hidroterápia

OKOS DÖNTÉS AZ „OKOS” BELEINK VÉDELMÉÉRT

Az idő múlásával nem csupán az éveink száma, hanem az emésztőrendszerünkben felhalmozódó káros anyagok mennyisége is folyamatosan nő. Hosszú távon ezek komoly problémákhoz, megbetegedésekhez vezethetnek. A béltisztítással, másnéven a Colon hidroterápiával egy hosszabb, kiegyensúlyozottabb és energikusabb életet élhetünk. Mivel a kezelés teljesen fájdalommentes, és számtalan pozitív élettani hatást gyakorol az egészségünkre, ezért egyre többen keresik fel és veszik igénybe ezt a fajta terápiát a Proaktív Egészségközpontban.

A feldolgozott élelmiszereink, a hozzáadott adalékanyagok, a gyógyszerek, a növényvédőszer maradványok, a környezeti ártalmak, a stressz, mindannyiunk szervezetét jelentős mértékben megterhelik.

Közérzetünket, egészségünket alapvető módon határozza meg a bevitt táplálék minősége és mennyisége, és annak hasznosulása a testünkön belüli útja során. Amikor a beleink falán lerakódott salakanyagok miatt a felszívódás nem tökéletes, annak számos negatív, és sajnos, akár az életünket veszélyeztető következményét is megtapasztalhatjuk. Állandóan fáradtnak, kimerültnek érezhetjük magunkat, könnyen megbetegedhetünk, elhízhatunk, kialakulhat a vastagbél daganat.

Talán nem is gondolnánk, de a beleink rendkívül „okosak”: nem csupán energiát nyernek ki az ételekből, hanem az immunrendszerünk nagy részéért is felelősek, és sok olyan hormont termelnek, amelyek a hangulatunkat, étvágyunkat befolyásolják. Ezért is nagyon fontos, hogy ne csupán a külsőnk, hanem a belsőnk tisztítására is kiemelt figyelmet fordítsunk!

Dr. Bérces Kittit, a Proaktív Egészségközpont egyik vezető orvosát kérdeztük a vizsgálattal kapcsolatban:

- Mi az a Colon hidroterápia?

A szó vastagbél tisztítást, vízzel történő bélmosást jelent. Habár elsőre ijesztőnek tűnhet a kifejezés, valójában egy rendkívül kíméletes, és megszámlálhatatlanul sok előnnyel járó, fájdalommentes kezelésről van szó, amivel könnyen, gyorsan, és hatékonyan tudjuk megszabadítani a káros méreganyagoktól a szervezetünket. Mindezt orvosi felügyelet mellett.

- Kiknek ajánlott ez a terápia?

A colon hidroterápia bárkinek javasolt, aki szeretné megőrizni az egészségét. Akkor is érdemes rendszeresen elvégeztetni, ha valaki teljesen panaszmentes, azonban bizonyos panaszok megléte esetén különösen ajánlott.

- Milyen panaszokon segíthet a Colon hidroterápia?

Krónikus fáradtság, súlyfelesleg, gyakori szélgörcsök, puffadás, székrekedés, elégtelen emésztés, irritábilis bélszindróma, ingerlékenység, hullámzó kedélyállapot, depresszió, csillapíthatatlan éhségérzet, bőrproblémák, ételallergiák, élősködők jelenléte a székletben, „úszógumi-szerű” has, gyakori fejfájás, aranyér, fogyókúra esetén.

- Milyen esetekben ellenjavalt a bélmosás?

Hasi műtétek, aranyér műtét után közvetlenül, vérző aranyér, szívinfarktus, szívműtétek, terhesség, esetén nem javasolt.

- Hogyan történik a Colon hidroterápia?

A legelső beavatkozás előtt mindenki teljes körű felvilágosítást kap a kezelés pontos menetéről. A páciens felfekszik a kezelőágyra, ahol alul betakarva, teljesen diszkréten, szagmentesen, egy zárt rendszerű speciális gép segítségével szabadul meg a belső méreganyagaitól. Mindezt természetesen fájdalommentesen történik.

- Mennyi ideig tart egy kezelés?

A beavatkozás körülbelül negyven percig tart.

- Milyen időközönként érdemes megismételni?

Hetente lehet ismételni. Panaszok esetén már 3-5 kezelés jelentős javulást szokott eredményezni. Panaszmentesség esetén félévente egy-két alkalommal javasolt.

- Milyen pozitív hatásokra számíthatunk a Colon hidroterápia után?

A kezelés után az életminőség érezhetően javul, a panaszok enyhülnek, illetve megszűnnek. Ezen felül a páciensek energikusabbá válnak, továbbá kiegyensúlyozottabb lesz a közérzetük.

- Miért olyan életbevágó a vastagbelünk rendszeres méregtelenítése, tisztítása?

Az említett panaszok megszüntetése mellett fontos hangsúlyozni a komolyabb bélbetegségek megelőzésének fontosságát is! Magyarországon a vastagbélrák a második leggyakoribb haláloknak számít a daganatos megbetegedések közül. Évente körülbelül hét-nyolcezer új beteget diagnosztizálnak, és évi 5000 ember halálát okozza ez a betegség. A rendszeres béltisztítással sokat tehetünk azért, hogy egy egészségesebb, és hosszabb életet élhessünk!

TUDTA?
• Már az ókorban Hippokratész – akit az orvostudomány atyjának is tekintenek – írt a ’belekben lakozó halálról’, és a béltisztítás fontosságát hangsúlyozta.
• A bélrendszerünkben található az úgynevezett „második agyunk”, mely több 100 millió idegsejtből álló vékony hálót alkotva a toroktól egészen a végbélig húzódik. Kulcsszerepet játszik az emésztésünk szabályozásában, és az agyunkkal is kommunikál.

Egészségmegőrző iroda

Felkérések alapján, az alapítványi és jótékonysági rendezvényeken egészségmegőrző szolgáltatásokat biztosítunk mind sport rendezvényekhez, mind egészségnapokhoz. Tevékenységeink során a rendezvények témájához illetve célközönségéhez igazítjuk a szolgáltatásainkat.

Kiemelt ügyünk a Szeged és térségében a cukorbetegség szűrése és korai diagnózisa. Ennek érdekében a Szeged Első Lions Klubbal együttműködésben szerveztük meg az Első Diabétesz Napot Lions futással (2018.11.18-án), amelynek folytatása már előkészületben van.

Folyamatos prevenciós tevékenységet folytatunk a Preventív Ponttal együttműködésben. Ennek köszönhetően működik a diabétesz Help Pont a Proaktív Egészségközpontban, ami egyedülálló módon segíti úgy a szegedi pácienseket, mint a Szegedre látogató turistákat, azon esetekben, amelyek a stabil cukoranyagcsere fenntartásához szükséges azonnali beavatkozást igényelnek. Például: otthon felejtett vércukor mérőkészülék, inzulin pumpa működési problémák, inzulinadagoló pen problémák.

EKG-vizsgálat

Szüksége van minél hamarabb egy EKG vizsgálatra? A Proaktív Egészségközpontban várakozás nélkül kérheti szolgáltatásunkat!

Fontos tudni, hogy EKG vizsgálat minden kismamának és műtéti beavatkozás előtt álló Páciensnek kötelező. Fájdalommentesen nyújt információt a szívműködés általános állapotáról. Gyors és hasznos vizsgálati módszer a mellkasi betegségek differenciálása esetén is.

A vizsgálat után szakorvosi kiértékelés is kérhető!

Jöjjön el hozzánk, és nyugodt környezetben, előzetes időpont egyeztetést követően, végeztesse el EKG vizsgálatát!

Kérjük a +36 70 561 1649 telefonszámon egyeztessen időpontot!

Elsősegélynyújtó tanfolyam

A munkahelyi elsősegélynyújtás, annak személyi, tárgyi és szervezési feltételeinek betartása törvényi előírás Magyarországon. A munkahely jellegének, a munkavállalói létszámnak, a munkahelyi veszélyforrásoknak ismeretében kötelező az elsősegélynyújtó felszerelés, és a mentődoboz megléte, továbbá elsősegélynyújtó munkavállaló(k) kijelölése, aki(k)nek ezirányú képzését a munkáltatónak szükséges biztosítania.

A jogszabályi kötelezettség betartása érdekében indokolt az ezzel összefüggő normatív szabályok belső utasításban történő rögzítése, és az ezzel összefüggő ismeretek és feladatok rendszeres oktatása a munkavállalók számára.

Az elsősegélynyújtó képzés során a résztvevők elsajátítják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek baleseteknél a gyors és hatékony segítségnyújtáshoz, a szakszerű és eredményes ellátáshoz, újjáélesztéshez nélkülözhetetlenek, amíg az orvosi segítség meg nem érkezik.

Az elsősegélynyújtó képzés során elsajátítható ismeretek: Az elsősegélynyújtás általános szabályai, az eszméletlenség fogalma, tünetei, ellátása, vérzések fajtái, ellátásuk, a sokk fogalma, ellátása, termikus traumák, ízületi sérülések, csontsérülések, hasi sérülés, kimentés, mérgezések, belgyógyászati balesetek és kórképek, túra egészségtana – levegő, napfény, folyadékfogyasztás, táplálkozás, öltözködés, izommunka, dohányzás, alkohol – rovarcsípések, harapott sebek, kullancscsípés, utazás során kialakuló gyakori betegségek.

Elsősegély tanfolyamainkat ajánljuk idegenvezetők, túravezetők, utazók figyelmébe is, hiszen a környezetváltozás magában hordozhatja a fokozott balesetveszély lehetőségét, illetve egyéb betegségek előfordulásának esélyét. Növeli a biztonságérzetünket, ha az alapfokú elsősegélynyújtó személy helyben van.

A Proaktív Egészségközpontban indított tanfolyamainkon valódi, a gyakorlatban használható elsősegélynyújtó tudást garantálunk a tanfolyam résztvevőinek, ezzel is segítve a munkáltatót abban, hogy a munkavállalóit nagyobb biztonságban tudhassa.

Jogszabályok:
• 1993.évi XCIII. törvény (Mvt.) 46§
• 3/2002.(II.8.) SzCsM.EüM együttes rendelet 20.§

Rendezvények egészségügyi biztosítása

Az 5/2006.(II.=.) EüM rendelet 2. melléklet 2. pontja alapján biztosítjuk nagyobb rendezvények sürgősségi egészségügyi ellátását, jól képzett és tapasztalt orvosaink és asszisztenseink közreműködésével.

Genetikai vizsgálatok

A HomeDNA™ Healthy Weight 45 olyan genetikai variánst vizsgál, amelyek a fehérjék, a zsírok, a szénhidrátok és a vitaminok hasznosítását, az edzésfajták hatékonyságát, a szénhidrát- és zsíranyagcsere állapotát befolyásolják. A vizsgálat elsősorban a fogyni vágyók vagy az optimális testsúlyukat megtartani akarók számára javasolt.

A lisztérzékenység vagy cöliákia a teljes szervezetet érintő betegség, amelyet genetikailag fogékony emberekben a táplálékban lévő glutén és néhány hasonló molekula vált ki az immunrendszer kóros reakciója révén. A fogékonyságot jelentő genetikai kombinációknak valamelyike a betegek 98%-ánál, míg az általános népesség kb. 30%-ánál fordul elő. Ez azt jelenti, hogy ha ezek egyike sem mutatható ki valakiben, akkor nála gyakorlatilag kizárható a lisztérzékenység, illetve nem is fog megjelenni élete során. Ha eredménye a fogékonyságot jelentő típusba sorolható, további vizsgálatokra van szükség a lisztérzékenység megerősítésére vagy kizárására.

Koffeinlebontási képesség: Ha valaki a laboratóriumunk által kínált genetikai teszttel meghatároztatja öröklött koffeinlebontási képességét, az eredmény szerint alakíthatja kávéfogyasztását, életmódját ezzel egészségesebbé téve. A vizsgálat egyszerű, az eredmény biztos és életre szóló: mindössze egy könnyen, fájdalmatlanul levehető szájnyálkahártya-törlet beküldésével megtudhatja, hogy gyorsan vagy lassan képes-e a koffeint lebontani, s így mennyire kell vigyáznia a kávéfogyasztással.

A primer laktózintolerancia hátterében a bélhám laktázaktivitásának gátló szabályozása áll. Ennek oka az esetek 93%-ában a laktázgén szabályozó régiójában található C/T-13910 nevű polimorfizmus. A C allél a laktáz aktivitásának gátlását, a T allél annak perzisztálását okozza. A tejcukor-érzékenység lehet szerzett is; ez általában valamely alapbetegség (pl. gyulladásos bélbetegség, fertőzés, lisztérzékenység, antibiotikumszedés) által okozott bélhámsejt-károsodás kövektezményeként az alapbetegség részjelensége, és gyakran csak átmeneti.

Leiden mutáció:A mélyvénás trombózisban, illetve ennek következményeként tüdőembóliában szenvedő betegek mintegy ötödében az V. véralvadási faktor génjének mutációja, a Leiden-mutáció miatt alakult ki a szervezetben a fokozott trombózishajlam. A szakirodalom szerint a Leiden-mutáció szerepet játszhat az ismétlődő vetélés, illetve egyes szülészeti szövődmények kialakulásában is. A mélyvénás trombózis kialakulását ezeken kívül elősegíti a tartós fekvés, hosszabb autózás vagy repülőút, nagyobb műtét, baleseti sérülések, daganatos betegségek, dohányzás is.

A prothrombin gén mutáció Az örökletes trombózishajlam második leggyakoribb oka a II. alvadási faktor (prothrombin) génjének egy olyan mutációja, amelynek következtében a szokásosnál nagyobb mennyiség képződik ebből a véralvadást elősegítő fehérjéből. A vizsgálatot a következő esetekben javasolt elvégezni: a trombóziskivizsgálás részeként, agyi vénás érelzáródás, igazoltan protrombingén-mutációt hordozó rokon.

MTHFR gén vizsgálat: A vér emelkedett homociszteinszintje az artériás és vénás trombózis, valamint terheseknél a magzati elhalás ismert kockázati tényezője. A homociszteinszint mérsékelt emelkedése a népesség 5-10%-ában fordul elő, a trombózis kockázata ilyenkor a normális homociszteinszintű személyekéhez képest csaknem 3-szoros.

Az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) egy fehérje átalakítását végzi aktív formává, amely erős hatást fejt ki a szív–érrendszerre annak biológiai szabályozása során. Az enzim szintje minden egyénben meghatározott, de egyénenként más és más. Az egyik genetikai típushoz tartozóknál ez magasabb, ami fokozott kockázatot jelent szív–érrendszeri megbetegedésekre, például nagyobb arányban fordul elő azoknál, akik átestek szívinfarktuson vagy agyi szélütésen. Ajánlható egyéb szív–érrendszeri kockázati tényezők fennállása, családban előfordult ilyen betegség esetén, illetve sporttevékenységben elérhető fejlődési lehetőségek megítélésére.

A haemochromatosis a vasanyagcsere autoszomális recesszív öröklődésmenetű betegsége, amelyben a vas – annak ellenére, hogy a vasraktárak telítettek – folyamatosan felszívódik a felső vékonybélszakaszból. A vizsgálat emelkedett transzferrinszaturáció és/vagy emelkedett ferritinszint esetén javasolt, ha a haemochromatosis klinikai lehetősége felmerül; ill. a homozigóták családtagjainál klinikai tünetek vagy haemochromatosisra utaló laboratóriumi eredmények nélkül is.

A férfi meddőség vizsgálata A meddő férfiak átlagosan 5%-ánál játszik szerepet kromoszómális tényező. Ezek többségét a nemi kromoszómák számbeli vagy szerkezeti rendellenességei teszik ki. A mozgóképes spermiumok csekély számából vagy teljes hiányából (oligo-azoospermia) eredő férfi nemzőképtelenség hátterében gyakran Ykromoszoma mikrodeléció genetikai eltérés áll. A cisztás fibrózis (CF) betegség génjének mutációi a férfi meddőség viszonylag gyakori okát képezik. A gén (CFTR) egyes enyhébb hibái nem okoznak típusos cisztás fibrózist, hanem az ondóvezeték veleszületett kétoldali elzáródása révén férfiakban meddőséghez vezetnek.

Jegyzőkönyvezett apasági vizsgálatok: A teszt a sejtekben lévő és az egyénre jellemző DNS-tulajdonságok összehasonlításán alapul a legkorszerűbb technológia felhasználásával. Az esetek döntő többségében 99,99%-nál is nagyobb biztonsággal állapítható meg vagy zárható ki az apaság. Mivel az egyén DNS-tulajdonságai már a fogamzáskor kialakulnak, a vizsgálat bármely életkorban elvégezhető. Személyes megjelenés esetén a mintavétel diszkrét körülmények között, kellemes környezetben zajlik. Az apasági vizsgálatok mellett egyéb rokoni vizsgálatok is elérheetők.

Tumorhajlam kimutatása génvizsgálattal:

 • BRCA1-BRCA2 Az emlőrákesetek mintegy 6%-ánál bizonyítható vagy feltételezhető, hogy az emlőrák hátterében örökletes génelváltozás (mutáció) áll, míg petefészekrákra vonatkozóan ez az arány körülbelül 12%. Az emlő- és petefészekrák mellett a BRCA1 gén mutációi gyengén hajlamosítanak prosztatarákra, a BRCA2 mutációi pedig férfiakban bekövetkező emlőrákra, s néhány más szerv (prosztata, hasnyálmirigy, vastagbél) daganatára is.
 • A PCA3 a prosztatarák kimutatására és követésére alkalmas molekuláris biológiai módszer diagnosztikai hasznossága bizonyított a következő esetekben:
  • az első biopszia eldöntésében, ha a prosztatarák kockázata a családi kórelőzmények, gyanús fizikális lelet, PSA-változás mértéke alapján nagy, de a PSA szintje (2,5-10 ng/ml) és a fizikális lelet nem egyértelmű;
  • az ismételt biopszia (időpontjának) eldöntésében, ha a PSA egyértelműen magas, de az előző egy vagy több biopszia eredménye negatív vagy nem egyértelmű;
  • igazolt prosztatarák esetén a betegség, így a kezelési stratégia agresszivitásának meghatározásában és aktív monitorozásában (3-6 havonta).

Nőgyógyászati betegségek genetikai vizsgálata:

 • Szexuális úton terjedő betegségek:
  • Az Atopobium vaginae PCR-teszt alkalmazása a Gardnerella vaginalis kimutatása mellett 100%-ra emeli a bakteriális vaginózis diagnosztikájának érzékenységét a standard eljárásokhoz (Amsel kritériumok, Nugent score) képest. A vaginózis és vaginitis differenciáldiagnosztikájához javasolt az Atopobium vaginae, Gardnerella vaginalis, Ureaplasma urealyticum és Trichomonas vaginalis tesztek együttes elvégzése.
  • A nemi szervi fekéllyel járó betegségek pontos diagnózisának felállításához a szifilisz egyre gyakoribb megjelenése miatt javasolt a Herpes simplex vírus (1/2) és a Treponema pallidum együttes PCR-vizsgálata az elváltozásból vett mintából.
  • A Treponema pallidum PCR-teszt jelentősen növelheti a klasszikus sötét látóteres mikroszkópos és szerológiai vizsgálatok találati pontosságát.
 • Méhnyakrák és a humán papilloma vírus
  • A méhnyakrák kialakulása egyértelmű összefüggésbe hozható a méhnyak környékén kialakuló HPV vírusfertőzéssel. A rákos megbetegedések esetén szinte minden esetben kimutathatóak a sejtekben a HPV fertőzés jelei. A mai legfejlettebb technológia a HPV-kimutatására, az úgynevezett PCR-módszer. Ez a vizsgálati módszer rendkívül érzékeny, tehát már egészen kis vírusmennyiség esetén is ki tudja mutatni a HPV-t, valamint meghatározni annak pontos típusát.

Gyógytorna, gyógymasszázs

Gyógytorna, Fizioterápia, Fizikoterápia: Mit jelent?

A fizioterápia  tág fogalomkör, a természetes energiákra épülő kezeléseket foglalja magában. A napot, a vizet (hidroterápia, gyógyvizes balneoterápia), a levegőt, a klíma erejét, a mesterségesen előállított energiát (elektromos kezelések, UH terápia), és a mozgás hatásmechanizmusát (gyógytorna) használja fel.

A gyógytorna fejlődése az ókori Kínától Kung-Fu módszerével (gyógyító mozgás), Indián át a jóga gyógyító hatásán keresztül napjainkig végig kísérhető. Fizikoterápia már szűkebb fogalom, itt mesterséges energiát használunk fel a gyógyításra pl.: elektroterápia, ultrahang, polarizált fény. A szakorvosok javasolhatnak komplex fizioterápiás kezelést a mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Gyógytorna kombinálható gyógymasszázzsal és fizikoterápiás kezeléssel (pl. ultrahang) a hatásosabb terápiás eredmény elérése érdekében.

Mikor kell szakorvosi vizsgálat?
Abban az esetben, ha a fájdalom olyan mértékű, ami már látható mozgásbeszűküléssel jár, fel kell keresni a szakorvost (reumatológust, ortopéd szakorvost) aki a diagnózis felállítása, mozgásszervi probléma felismerése után javasolhat gyógytornát, vagy kombinált kezelést. Ha a mindennapi tevékenységében nem akadályozzák a panaszok, a szervezete éppen csak jelzi Önnek, hogy valami nincs rendben. Ilyen lehet hosszabb ülés során érzett hát-, derékfájdalom, ami, mozgásra enyhül. Nehezen hajol le, sokat vezet és nehezére esik az autóban ülés, minden olyan esetben, amikor felismerjük, hogy korábban ez nem okozott problémát, közvetlenül gyógytornászhoz is érdemes fordulni. Állapotfelmérés, kezelési terv felállítása után megkezdődik a közös munka.

Schroth terápia

A gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth terápia megkezdése előtt a gerinc aktuális állapot felmérésére van szükség.

Szükséges a gerincről röntgenfelvétel, amit a szakorvos javaslatára készítenek el. Ha ezzel már rendelkezik, az első alkalomra el kellene hoznia. A Schroth torna a gerincferdülés ma ismert egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere.

 

Mikor ajánlott a Schroth?

 • gerincferdülés, scoliosis, 10 Cobb fok feletti görbületű (Rtg.-felvétel szükséges a meghatározásához)
 • csigolyanövekedési zavar (Scheuermann kór) a diagnózis
 • egyéb tartásproblémák és csigolya deformitások
 • operáció előtti mobilizáció, felkészítés a műtétre
 • operáció utáni rehabilitáció

Schroth terápia lényege:
A gerincet a maximális nyújthatóságán keresztül, légzéssel egybekötve beállítjuk a középpontba. Ebben a korrekciós helyzetben, amit a páciens végig próbál megtartani, végzünk izomerősítő és nyújtógyakorlatokat. A torna előtti állapothoz képest a torna utáni változás jól érzékelhető.

Kinek ajánlott:
Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szakorvos felkeresése után érdemes minél hamarabb elkezdeni az egyénre szabott tornát.

McKenzie terápia

Világszerte elismert kezelési eljárás nyaki-, háti és derékfájdalmak, valamint ízületi problémák kezelésére.

A legtöbb mozgásszervi fájdalom “mechanikai” eredetű, ami azt jelenti, hogy a mindennapi mozgások, és testtartások okoznak fájdalmat. Robin McKenzie új-zélandi gyógytornász hosszabb megfigyelés után felismerte, hogy bizonyos mozgások során és egyes testtartások felvételével gyakran a fájdalom megszűnik, és a funkciók helyreállíthatók. Ez a módszer támogatja a test öngyógyító lehetőségét.

Mikor kell elkezdeni?
Minél hamarabb, az akut fájdalom megjelenésekor érdemes a terapeutával találkozni, aki segít megtalálni a megfelelő testtartásokat, mozgásokat, amiben enyhül a fájdalom vagy megszűnik. Első alkalommal mozgásszervi vizsgálat szükséges, amikor a terapeuta meghatározza a fájdalom okát. Speciális mozgások, testhelyzetek során a beteg megfigyeli a fájdalomra gyakorolt hatást, ezután a páciens visszajelzései alapján állítható össze a személyre szabott kezelési terv.

A tanult gyakorlatokat a beteg otthonában végezheti napi rendszerességgel. A korrekciós gyakorlatok rendszeres végzésével tartós fájdalommentes állapotot lehet elérni.

Gyógymasszázs

Gyógymasszázs során hatással vagyunk a bőr különböző rétegeire, a kötőszövetre. Ha nyomásra érzékeny pontokat találunk, betegséget jelezhetnek, kivéve, ha sérülés miatt alakultak ki. Ezeket az érzékeny pontokat nevezzük trigger pontoknak, amelyek a vázizomban, az izomszövetek feszes kötegében észlelhető csomócskák, kisugárzó fájdalmat okoznak, ezek megerőltető, ismétlődő mozgástól alakulhatnak ki. A trigger pontok akkor oldódnak, ha a hozzájuk tartozó csomót lágyabbnak érezzük és megszűnik a belőle kisugárzó fájdalom. A test meghatározott pontjainak ingerlésére, a fájdalmas területek feletti bőr dörzsölésére a fájdalomérzet csökken, fájdalomérző receptorokon keresztül különböző fogásokkal hatunk. A központi idegrendszerben, az agytörzsben fájdalomcsillapító anyagok szabadulnak fel, ennek hatására az eredeti fájdalom megszűnik, csillapodik, hosszabb távon megszüntethetők a mozgásszervi fájdalmak, panaszok.

A gyógymasszázs fokozza a szövetekben a nyirok- és vénás visszaáramlást, ezáltal felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből, melynek eredményeként javul a szövetek, izmok vérellátása a problémás, nem teljesen megfelelően működő testrészekben. Az egész szervezetre jótékony hatással van, rendszeres kezelés esetén megszűnhetnek krónikus ízületi és belgyógyászati problémák, de az általános közérzetet is jobbá teszi.

Indikációk:

 • kimerültség, fáradtság
 • izomláz
 • ízületi betegségek, reumás panaszok
 • hát-és derékfájdalom
 • immungyengeség
 • fejfájás
 • ödémára való hajlam
 • baleset utáni rehabilitáció (pl. törés után)
 • lúdtalp
 • nehézlégzés

Mikor nem javasolt?

 • láz
 • nőknél havi vérzés
 • fertőző betegségek
 • trombózis (vérrög)
 • csontritkulás
 • daganatos megbetegedések
 • akut gyulladások
 • komoly szívbetegség

Komplex kezelés részeként is alkalmazható a gyógymasszázs, de önmagában is jó hatással bír hétköznapi életünkre.

LoveYourBelly hasizom regeneráló torna

Ha szétnyílik a hasizom, látható változásokat okoz. Esztétikai problémaként jelenik meg, amikor például még 6 hónappal a szülés után is átadják a helyet a villamoson, vagy hiába edzünk, próbáljuk behúzni a hasunkat álló helyzetben. Esztétikai problémákon túl hamar szembesülni fogunk az egészségügyi tényezőkkel is, a mindennapos hátfájdalmakkal és a kismedence izomzatának meggyengülésével. a hasizmok egy bizonyos vonalban találkoznak, a fehér vonal mentén, linea alba területén, ami egy kötőszövetes állomány. Ha olyan hatás éri ezt a területet, tartósan, vagy átmenetileg, amit a hasfal szerkezete már nem tud tovább tartani, elveszti tartó, védő, támasztó, stabilizáló funkcióját, ez a kötőszövetes rész megnyúlik, egy rés keletkezik. Ez a rectus diastasis. A változások, sérülések különböző mértékűek lehetnek, társulhat hozzá köldöksérv is. Ezért nagyon fontos az első alkalommal a hasfal szerkezetének felmérése, a sérülés mértékének megállapítása. Ennek megfelelően lehet ezután az oktató által betanított speciális gyakorlatsort begyakorolni és rendszeresen végezni.

Egyéni és kiscsoportos tréning keretein belül, megismerkedünk a hasfal szerepével, felépítésével, az elváltozás mértékével, elsajátítjuk a megfelelő gyakorlatokat, megtanuljuk, mit kell, elkerüljünk, életmódbeli tanácsok segítségével helyes hétköznapi mozgásokat, testtartásokat elsajátítjuk.

Időtartam: Létszámtól függően 1-2 óra.

Gyorstesztek

Általános vizelet vizsgálattal azonnal diagnosztizálhatók a húgyutak betegségei, fertőzései. A cukorbetegség szűrésérére is használható és általános információt ad a szervezetünk sav-bázis egyensúlyáról, valamint a máj-, és vesefunkcióról.

Drog teszt egy egyszerű egylépéses teszt, amely vizeletből a következő drogok gyors kvalitatív kimutatására van lehetőség: kokain, amfetamin, metamfetamin, ópium, tetrahydro-cannabinol, barbiturát, benzodiazepin, triciklusos antidepresszáns, metadon, ecstasy. Így a szülőben vagy munkáltatóban felmerülő kétely egyszerűen és gyorsan eloszlatható.

Malária teszt vérből gyorsabban kimutatja a szúnyogok által terjesztett betegséget, mint egy klinikai vizsgálat. Egyaránt érzékeny a P. falciparum és P. vivax fertőzésekre, így a gyors diagnózis, segíti a tünetek azonnali diagnózisát és a terápia megkezdését. A pontos eredményt 15 percen belül megkapjuk.

Vércukor és koleszterin teszt ujjbegyből, amely már sokunk számára ismert vizsgálati módszer, mégis a Proaktív Egészségközpontban napi rendszerességgel használt vizsgálat, aminek segítségével nagy energiát fektetünk a cukor és érbetegségek korai diagnózisára és így a szövődmények elkerülésére.

Terhességi teszt, amely egyszerű és bármelyik gyógyszertárban megvásárolható vizelet gyorsteszt, de mégis van, hogy a beteg nem gondol arra, hogy a tünetek hátterében a terhesség állhat, így a Proaktív Egészségközpontban ez azonnal kiderülhet.

Nőgyógyászati fertőzések diagnosztikája gyorsteszttel: Azonnal, már a szakorvosi vizsgálat során megállapítható, hogy gomba vagy baktérium (Candida albicans, Trichomonas vaginalis vagy Chlamydia) okozza tüneteket. Így szakorvosunk a fertőzést okozó kórokozókra célzott terápiát használva szűnteti meg a panaszokat és nem empírikusan, a normál florát veszélyeztetve használ gyógyszereket.

Funkcionális edzés

A funkcionális edzés lényege, hogy a testet egészként kezeli.
Nem külön izomcsoportokra fókuszál, hanem összetettebb gyakorlatokkal egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg. A mindennapi élet során előforduló mozgások adják az alapot a gyakorlatokhoz, tehát guggolások, emelések, húzó és toló mozgások variációi képezik az edzés alapját. Ahhoz, hogy ezeket az összetettebb gyakorlatokat végre tudjuk hajtani, mindig stabilizálni kell a kiinduló testhelyzetünket a tartó izomzat segítségével. Ezért a funkcionális edzés igen hasznos „mellékhatásaként” erősödnek a hasizmok, mély hátizmok is. A hagyományos alakformáló, erősítő edzésekkel ellentétben a funkcionális edzés komolyan igénybe veszi keringési rendszert is, így állóképességünkre is hatással van.
Mivel az edzés összetett, szépen formálja az egész testet, és kondíciónkra is jó hatással lesz!

Hallásvizsgálat

Fájdalommentes szűrő audiometriás vizsgálattal a foglalkozási eredetű zajártalmak és az egyéb betegségek okozta halláscsökkenések jól elkülöníthetőek egymástól. Ezzel az egyszerű és gyors vizsgálattal nyomon követhető a az egyéni hallásküszöb változásai, amely a korból vagy munkahelyi zajártalomból is adódhatnak.

Hatósági engedélyek

Jogosítvány hosszabbítás

Gépjárművezetői alkalmasság vizsgálatához szükséges dokumentumok:

 • Személyigazolvány
 • jogosítvány (ha hosszabbításról van szó)

A vizsgálat során vérnyomásmérés, fizikális vizsgálat, látásvizsgálat történik, szükség esetén azonban egyéb kiegészítő vizsgálatokra is szükség lehet.

A jogosítvány hosszabbításhoz javasoljuk az előzetes időpontkérést.

2011. január 1-től módosultak, szigorodtak a gépjárművezetői alkalmasság kritériumai. Ez főleg a gyógyszeresen vagy inzulinnal kezelt cukorbetegeket, ill. a szívinfarktuson átesett, vagy szívritmuszavarban szenvedő pácienseket érinti. Számukra a jogosítvány csak szakorvosi vélemény alapján állítható ki.

A jogosítvány hosszabbítás díjszabása:

Gépjármű-vezetői, belvízi hajózási szolgálati és belvízi kedvtelési célú vízijármű-vezetői alkalmassági vizsgálat, III. és IV. osztályú tengeri kedvtelési célú tengeri vízijármű-vezetők időszakos és soron kívüli alkalmassági vizsgálata

 • ha a 50. életévét még nem töltötte be:
  • első fokon 7 200 Ft
  • másodfokon 10 800 Ft
 • ha a 50. életévét betöltötte, de a 60. életévét még nem érte el:
  • első fokon 4 800 Ft
  • másodfokon 7 200 Ft
 • ha a 60. életévét betöltötte:
  • első fokon 2 500 Ft
  • másodfokon 4 800 Ft
 • ha a 70. életévét betöltötte:
  • első fokon 1 700 Ft
  • másodfokon 3 200 Ft

A vizsgálat díját a helyszínen, számla ellenében kell kifizetni!

A rendelet letöltése PDF formátumban...

Lőfegyver alkalmassági

Lőfegyver viselési alkalmassági vizsgálat során a háziorvos csak a sport, sportvadászati és önvédelmi célból tartott lőfegyver viseléséhez adhat ki alkalmassági véleményt.

Pszichológiai vizsgálatra csak az engedély megszerzése előtt van szükség, illetve akkor, ha annak szükségessége az engedély hosszabbítása kapcsán felmerül.

2. Lőfegyvert tartani szándékozó, illetve tartó személyek (II. csoport) lőfegyvertartásra való

 • ha a 40. életévét még nem töltötte be:
  • első fokon 7 200 Ft
  • másodfokon 10 800 Ft
 • ha a 40. életévét betöltötte, de a 60. életévét még nem érte el:
  • első fokon 4 800 Ft
  • másodfokon 7 200 Ft
 • ha a 60. életévét betöltötte:
  • első fokon 2 500 Ft
  • másodfokon 4 800 Ft
 • ha a 70. életévét betöltötte:
  • első fokon 1 700 Ft
  • másodfokon 3 200 Ft

(2) Az a II. alkalmassági csoportba tartozó, lőfegyvertartási engedéllyel rendelkező személy - a KR1. 23. § (1) bekezdésében meghatározott személy kivételével -, aki

 • a 40. életévét még nem töltötte be, 10 évenként,
 • a 40. életévét betöltötte, de a 60. életévét még nem töltötte be, 5 évenként,
 • a 60. életévét betöltötte, de a 70. életévét még nem töltötte be, 3 évenként,
 • a 70. életévét betöltötte, 2 évenként

(11) Ha gépjármű-vezetői alkalmassági vizsgálattal egyidejűleg a lőfegyvert tartani szándékozó, illetve tartó személyek (II. csoport) lőfegyvertartásra való orvosi alkalmassági vizsgálatára is sor kerül, akkor csak a gépjármű- vezetői alkalmassági vizsgálatra vonatkozó díjfizetési kötelezettséget kell teljesíteni.”

Jogszabályban meghatározott, térítés ellenében végzett vizsgálatok

35/2013. (II. 14.) Korm. rendelet a térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet módosításáról

 • Lőfegyvert munkakörükből eredően tartani szándékozó, illetve tartó személyek (I. csoport) lőfegyvertartásra való egészségi alkalmasságának pszichológiai vizsgálata
  • első fokon 7 200 Ft
  • másodfokon 12 000 Ft
 • Lőfegyvert tartani szándékozó, illetve tartó személyek (II. csoport) lőfegyvertartásra való
  • orvosi alkalmassági vizsgálata
   • első fokon 7 200 Ft
   • másodfokon 12 000 Ft
  • pszichológiai alkalmassági vizsgálata
   • első fokon 7 200 Ft
   • másodfokon 12 000 Ft
 • Gépjármű-vezetői, belvízi hajózási szolgálati és belvízi kedvtelési célú vízijármű-vezetői alkalmassági vizsgálat
  • ha 50. életévét még nem töltötte be
   • első fokon 7 200 Ft
   • másodfokon 10 800 Ft
  • ha 50. életévét betöltötte, de a 60. életévét még nem érte el
   • első fokon 4 800 Ft
   • másodfokon 7 200 Ft
  • ha a 60. életévét betöltötte
   • első fokon 2 500 Ft
   • másodfokon 4 800 Ft
  • ha a 70. életévét betöltötte
   • első fokon 1 700 Ft
   • másodfokon 3 200 Ft
 • Alkohol szintjének kimutatása érdekében végzett vér- és vizeletvétel 4 800 Ft
 • Kábítószer szintjének kimutatása érdekében végzett
  • vérvétel 3 200 Ft
  • vizeletvétel 1 600 Ft
 • Látlelet készítése és kiadása 3 500 Ft
 • Részeg személy detoxikálása 7 200 Ft
 • Kábítószer hatása alatt álló személy akut ellátása 7 200 Ft

Légzésfunkciós vizsgálat

Légzésfunkciós vizsgálat a Proaktív Egészségközpontban

A légzésfunkciós vizsgálattal a tüdőnk állapotáról kaphatunk átfogóbb képet. Segítségével kimutatható a tüdőszövet esetleges károsodása. Műtétek előtt is érdemes elvégeztetni, a várható kockázatok megállapítása miatt, hiszen bővebb információt ad a tüdő-szív működéséről is.

A vizsgálatot spirometerrel végezzük, amely méri a be-, illetve a kilélegzett levegő térfogatát és áramlási sebességét. A kapott értékekből a tüdő funkcióról, a hörgők esetleges szűkületéről, valamint a légzőizmok állapotáról tudunk meg többet.

A légzésvizsgálathoz kérjük, hogy a +36 70 561 1649 telefonszámon egyeztessen időpontot!

Nemzetközi oltóközpont

UTAZÁSSAL KAPCSOLATOS GYÓGYÍTÓ- ÉS MEGELŐZŐ FELADATOK

Az idegenforgalom fellendülésével egyre jobban előtérbe kerültek az úgynevezett egzotikus utazások (gyönyörű tengerpartok, forró napsütéses üdülőhelyek, érdekes tájak, emberek ), ahol az európai normáktól eltérő higiénés viszonyokkal találkozhatunk. Sok esetben nemcsak a környezet megváltozása vezethet betegségek kialakulásához, de az emberi szervezetnek megterhelést okozó utazási körülmények is, mint például légköri nyomás változás, mozgásszegény testhelyzet.
Annak érdekében, hogy az utazás ne váljon rémálommá, az utazás előtt legalább 6 héttel érdemes utazással foglalkozó orvostól felvilágosítást, tanácsot kérni, aki szükség esetén elvégzi a kötelező- vagy ajánlott oltások beadását is.

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos orvosi feladatok

 • Kockázat felmérése (utazótól független és tőle függő kockázat: egészségi állapot, kor, túlsúly, felkészültség, életmód stb.)
 • Oltási javaslat, oltási terv: az úticél, a körülmények, az időtartam, az elfoglaltság és az indulási időpont függvényében
 • Olthatóság elbírálása, az ellenjavallatok mérlegelése
 • Nehezen elérhető oltóanyag beszerzése, beadása
 • Oltási könyv kiállítása, adattárolás, oltási sorozat követése
 • Tájékoztatás a védőoltással nem megelőzhető betegségekről és megelőzésükről (dengue láz, chikungunya, utazók hasmenése, STD, stb.)
 • Tájékoztatás az aspecifikus védelemről: rovarcsípés, sebellátás, folyadékpótlás, extrém sportokkal kapcsolatos veszélyek, magassági betegség, hő- és hideghatás, állatharapás, baleset, trombózis megelőzés stb.
 • Javaslat a malária kemoprofilaxisra, mellékhatások, profilaktikus antibiotikum

Nemzetközi oltóközpontunk kockázat felmérésének szempontjai:

 • A fogadó ország járványügyi helyzete
 • Kötelezően előírt oltás (sárgaláz elleni)
 • Az utazás célja (turisztika, munkavégzés, konferencia, vadászat, expedíció, zarándoklat)
 • Az ellátás körülményei (luxus, diákszállás, szervezett, egyéni)
 • A tartózkodás helye(i), útvonala: (város, vidék, dzsungel, sivatag, hajóút, magaslat)
 • Az utazás időtartama (pár nap, néhány hónap)
 • Az utazó kora, előző oltásai, egészségi állapota: tartós betegség, allergiája stb.

Elsősegély tanfolyamainkat ajánljuk idegenvezetők, túravezetők, utazók figyelmébe is, hiszen a környezetváltozás sokszor magában hordozza a fokozott balesetveszély lehetőségét illetve egyéb betegségek előfordulásának esélyét. Növeli a biztonságérzetünket, ha az alapfokú elsősegélynyújtó helyben van.

Preventív pont - előzzük meg

S.O.S PONT - HÍVJ - SEGÍTÜNK
Tel.: +36 70 636 4112
E-mail: preventivpont@preventivpont.hu

Inzulinnal kezelt, Inzulin pumpával rendelkező
CUKORBETEG PÁCIENSEK
részére
Létfontosságú eszközeik, gyógyszereik, kanüljeik, belövők, vércukormérő,tesztcsíkok esetén
 • Ha elveszett
 • Ha kirándulni jöttél városunkba és otthon maradt
 • Ha elfogyott és nincs nyitva már gyógyszertár
 • ha nem tudod mit tegyél

Objektív mérések – szelíd gyógymódok megfelelő arányban. Segítünk kiválasztani, felépíteni személyre szólóan azt a cselekvési tervet mely megteremti a szükséges egyensúlyt, melyben test, lélek, szellem harmóniában működhet.

 • táplálkozás és életmód tanácsok
 • Hormonegyensúly tanácsadás
 • manuálterápia-talpkezelés
 • fito-aroma terápia–gyógyteák
 • kinezio-taping

Kitelepülések - Mobilszűrések - Egészségnapok - Rendezvények szervezése

Test-kor meghatározás heart screen EKG testösszetétel analízis: testzsír, testvíz, csont-izomtömeg meghatározás 1 csepp vérből: vércukor,koleszterin, húgysav mérés ér- állapot rizikó felmérés (atherosclerosis meghatározás) O2 mérés

Mozgásszervi panaszok kezelése Renkai terápiás kezelés, készülék bérbeadás kineziológiai tape ragasztás talpreflexológia illóolajos talpkezelés

Stressz oldás,kiegészítő szelíd gyógymódok aroma – fitoterápia :gyógynövények,illóolajok Reiki energetikai kezelés gyógyító frekvencia alkalmazása a kezelések alatt (önregeneráció elősegítése,relaxáció)

Vérvétel

NÁLUNK MÁR HÉTVÉGÉN IS ELÉRHETŐ!

Mi, a Proaktív Egészségközpont Csapata tudjuk, hogy sokszor mennyire nehéz a rohanó hétköznapokon beszorítani egy-egy szükséges vérvételt Pácienseinknek!
Hogy Önnek ne kelljen mentegetőznie munkahelyén, vagy gyermeke ne hiányozzon az iskolai órákról, ezért nálunk már hétvégén is lehetőség van vérvételre!

Csecsemők, kisgyerekek vérvételét nagy szakmai rutinnal rendelkező csecsemő-szakápolóink végzik.

A vérvétel kérhető helyi érzéstelenítésben!

A Proaktív Egészségközpontban lehetőség van beutalóval történő vérvételre is. Az OEP által támogatott laboratóriumi vizsgálatok térítésmentesek, csak mintakezelési és szállítási díjat számítunk fel.

Ha speciális vizsgálatokra van szüksége, vagy nem szeretne hónapokat várni egy szakrendelésre, amelyen a beutalót kiállítják Önnek, akkor térítés ellenében bármilyen laborvizsgálatot kérhet a Proaktív Egészségközpontban. Beutalóra nincs szükség.

Cukorterheléses vérvizsgálatra is van lehetőség. A két órán át tartó vizsgálat során Pácienseink nyugodt és csendes környezetben tartózkodnak, ahol használhatják ingyenes wifinket is.

Az eredmények kiértékelése elsősorban a vizsgálatot kérő szakorvos feladata, de természetesen bármilyen ezzel kapcsolatos kérdéssel kereshetik tapasztalt orvos kollégáinkat.

Magánvérvételi partnerünk a megbízhatóságáról és szakértelméről híres SYNLAB HUNGARY KFT., amely Európa legnagyobb magánlaboratóriumi szolgáltatója.
A minták – vér-, vizelet, nyál-, széklet - kémiai és immunológiai vizsgálatain kívül genetikai, mikrobiológiai, molekuláris és környezetanalítikai laborvizsgálatokat is végez magas színvonalon.
További információk: www.synlab.hu

Vérvételhez kérjük, hogy a +36 70 561 1649 telefonszámon egyeztessen időpontot!


Diagnostic Department

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nesciunt voluptate, quibusdam sunt iste dolores consequatur

Inventore fugit error iure nisi reiciendis fugiat illo pariatur quam sequi quod iusto facilis officiis nobis sit quis molestias asperiores rem, blanditiis! Commodi exercitationem vitae deserunt qui nihil ea, tempore et quam natus quaerat doloremque.

Learn More

Dental Departments

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nesciunt voluptate, quibusdam sunt iste dolores consequatur

Inventore fugit error iure nisi reiciendis fugiat illo pariatur quam sequi quod iusto facilis officiis nobis sit quis molestias asperiores rem, blanditiis! Commodi exercitationem vitae deserunt qui nihil ea, tempore et quam natus quaerat doloremque.

Learn More

Ophthalmology Departments

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nesciunt voluptate, quibusdam sunt iste dolores consequatur

Inventore fugit error iure nisi reiciendis fugiat illo pariatur quam sequi quod iusto facilis officiis nobis sit quis molestias asperiores rem, blanditiis! Commodi exercitationem vitae deserunt qui nihil ea, tempore et quam natus quaerat doloremque.

Learn More

Emergency Departments

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nesciunt voluptate, quibusdam sunt iste dolores consequatur

Inventore fugit error iure nisi reiciendis fugiat illo pariatur quam sequi quod iusto facilis officiis nobis sit quis molestias asperiores rem, blanditiis! Commodi exercitationem vitae deserunt qui nihil ea, tempore et quam natus quaerat doloremque.

Learn More