Mind a légúti (inhalatív) mind az ételek (nutritiv) útján szervezetünkbe kerülő allergének szerteágazó allergiás tüneteket okozhatnak. Ezek meghatározása a vérvétel útján történik, a szervezetünk által termelt allergén specifikus IgE molekuláknak kimutatásával.
Több mint 500 egyedileg is kérhető allergén vizsgálattól a kombinált csomagokig személyre szabható vizsgálati lehetőségeket biztosítunk pácienseinknek.
Fontos különbséget tennünk a táplálékintolerancia vizsgálataink esetében. Ugyanis a betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Így részlegesen lebomlott táplálékmolekulák a keringésbe jutva aktiválják az immunrendszert és különböző tüneteket produkálnak.
A Faber multiplex allergia vizsgálatot azon pácienseink figyelmébe ajánljuk, akik esetében bonyolult keresztallergia sejthető vagy eddig megoldhatatlannak bizonyultak az allergiás tünetei. Ezen vizsgálatunkkal fény derül a bonyolult keresztallergiákra, így elkerülhetők a felesleges diétás megszorítások.
Cöliákia szűrés (tTG IgA, tTG IgG izotípus azonosítás) A cöliakia a teljes szervezetet érintő, glutén tartalmú fehérjék fogyasztásával provokált autoimmun betegség, mely a genetikailag arra hajlamos egyénekben alakul ki. A betegségben a glutén a vékonybélben nyálkahártya gyulladást, részleges vagy teljes boholy atrófiát okoz. Az anti-transzglutamináz vizsgálat része a cöliakia diagnosztikájának. Diagnózis esetén alkalmas a terápia – mely autoimmun cöliakia esetén az élethosszig tartó gluténmentes diéta – követésére.
Hisztamin intolerancia vizsgálat (DAO). A deamino-oxidáz enzim (DAO) felelős a szervezetben a hisztamin lebontásáért. Az enzim hiányában vagy csökkent működése esetén lebontása jelentősen lelassul, és a hisztamin felszaporodik. Ennek következtében a allergiaszerű tünetek jelentkeznek, úgy mint az orrfolyás, tüsszögés bőrviszketés. Fontos ilyen esetekben a speciális diéta, a mags hisztamin tartalmú élelmiszerek kerülése.
Allergia meghatározása gének segítségével, akár nyálból is lehetséges.