Társadalmi szerepvállalás

Lions Diabétesz Szűrőpontot nyitottunk

A tudatos egészségmegőrzés érdekében a Proaktív Egészségközpont Szeged Első Lions Clubjával összefogva megnyitotta Lions Diabétesz Szűrőpontját Szegeden, a Kállay Albert utca 7. szám alatt.

Minden csütörtökön délelőtt tanácsadással egybekötött ingyenes vércukormérést biztosítunk előzetes bejelentkezés nélkül! A nálunk végzett üzemorvosi vizsgálat részeként szintén kérhető a diabétesz szűrés!

Fotó: Proaktív Egészségközpont

Elstartolt az első jótékonysági diabétesz futónap

A diabétesz világnapjának alkalmából Szeged Első Lions Clubjával összefogva, 2018. november 18-én megtartottuk Szegeden az első jótékonysági diabétesz futónapot, amely során kicsiket és nagyokat, fiatalokat és örökifjakat egyaránt vártunk egy kellemes kocogással egybekötött ingyenes vércukor vizsgálatra, valamint tanácsadásra.

Kezdeményezésünkkel a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszó testmozgásra szerettük volna felhívni a figyelmet.

Éppen ezért nagyon örültünk, hogy sokan a családjukkal, a gyermekeikkel együtt érkeztek a rendezvényre, és közösen teljesítették a három, illetve hat kilométeres távot a Tisza-parti Gergő Ligetben. A proaktív gyerekeknek a mosolydoktorok színes lufikat hajtogattak, de aki szerette volna, az arcfestést is kérhetett.

Szakasszisztensünk, Trangerné Szatmári Mária a fiatal generációnál is gyorsan és fájdalommentesen végezte a cukormérést.

Fotók: Tisza Zsolt