Szolgáltatásaink

Elsősegélynyújtó tanfolyam

A munkahelyi elsősegélynyújtás, annak személyi, tárgyi és szervezési feltételeinek betartása törvényi előírás Magyarországon. A munkahely jellegének, a munkavállalói létszámnak, a munkahelyi veszélyforrásoknak ismeretében kötelező az elsősegélynyújtó felszerelés, és a mentődoboz megléte, továbbá elsősegélynyújtó munkavállaló(k) kijelölése, aki(k)nek ezirányú képzését a munkáltatónak szükséges biztosítania.

A jogszabályi kötelezettség betartása érdekében indokolt az ezzel összefüggő normatív szabályok belső utasításban történő rögzítése, és az ezzel összefüggő ismeretek és feladatok rendszeres oktatása a munkavállalók számára.

Az elsősegélynyújtó képzés során a résztvevők elsajátítják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek baleseteknél a gyors és hatékony segítségnyújtáshoz, a szakszerű és eredményes ellátáshoz, újjáélesztéshez nélkülözhetetlenek, amíg az orvosi segítség meg nem érkezik.

Az elsősegélynyújtó képzés során elsajátítható ismeretek: Az elsősegélynyújtás általános szabályai, az eszméletlenség fogalma, tünetei, ellátása, vérzések fajtái, ellátásuk, a sokk fogalma, ellátása, termikus traumák, ízületi sérülések, csontsérülések, hasi sérülés, kimentés, mérgezések, belgyógyászati balesetek és kórképek, túra egészségtana – levegő, napfény, folyadékfogyasztás, táplálkozás, öltözködés, izommunka, dohányzás, alkohol – rovarcsípések, harapott sebek, kullancscsípés, utazás során kialakuló gyakori betegségek.

Elsősegély tanfolyamainkat ajánljuk idegenvezetők, túravezetők, utazók figyelmébe is, hiszen a környezetváltozás magában hordozhatja a fokozott balesetveszély lehetőségét, illetve egyéb betegségek előfordulásának esélyét. Növeli a biztonságérzetünket, ha az alapfokú elsősegélynyújtó személy helyben van.

A Proaktív Egészségközpontban indított tanfolyamainkon valódi, a gyakorlatban használható elsősegélynyújtó tudást garantálunk a tanfolyam résztvevőinek, ezzel is segítve a munkáltatót abban, hogy a munkavállalóit nagyobb biztonságban tudhassa.

Jogszabályok:
• 1993.évi XCIII. törvény (Mvt.) 46§
• 3/2002.(II.8.) SzCsM.EüM együttes rendelet 20.§

Rendezvények egészségügyi biztosítása

Az 5/2006.(II.=.) EüM rendelet 2. melléklet 2. pontja alapján biztosítjuk nagyobb rendezvények sürgősségi egészségügyi ellátását, jól képzett és tapasztalt orvosaink és asszisztenseink közreműködésével.