Szolgáltatásaink

Rózsa-Völgy Natura Központ Természetgyógyászat

Szeretném sok embernek élhetőbbé tenni a hétköznapjait, megszabadítani fájdalmaiktól, de leginkább ránevelni a hozzám fordulókat, hogy előzzék meg a betegség kialakulását, mikor még lehet, fordítsák vissza a folyamatot. Megtehetik ezt az időközönkénti állapot feltérképezésével, ha szükséges helyreállításával.

Célom, hogy az emberek életminőségén változtassak, s ez által legyen kedvük, erejük a minél hosszabb és tartalmasabb élethez.

Jó egészséget kívánok Önnek!

Allergia vizsgálatok

Az allergia, a szervezet heves, negatív reakciója a számunkra irritáló anyagokra! Irritáló anyag lehet például: pollen, élelmiszer, gyógyszer, vegyszer vagy akár nehézfém is. Az immunrendszert provokáló anyagok gyakran súlyos gyulladásos reakciót indítanak el szervezetében. A tünetek változatossága és lokalizációja, függvénye annak, hogy melyik szervben játszódik le az allergiás reakció. A levegő útján, belélegzéssel terjedő allergének, mint például atkák vagy állatszőr a légutak és a szem szaruhártyájának gyulladását okozzák. Nagyon hasonló a szénanátha mely az orrnyálkahártya rendkívül intenzív reakcióját váltja ki, mint például: megállíthatatlan tüsszögés, szemviszketés, könnyezés. Ha az allergén anyag bekerül a tüdőbe, olyan asztmás tüneteket okozhat, mint a nehézlégzés vagy a rendszeres köhögés.

Ételintolerancia vizsgálat

Az étel intoleranciák, az élelmiszerekre való érzékenység tünetei sokszor nem egyértelműek, nem jól elkülöníthetők. Holott ha túlterheljük a szervezetünket bizonyos ételféleségekkel, összetevőkkel, akkor az, az egész működés általános gyengüléséhez vezethet. A Rózsa Völgy Natura Központban fájdalommentes és pontos Dr Voll féle szűrővizsgálat keretében utána járhat annak, hogy melyik napi szinten fogyasztott élelmiszerek terhelik túlságosan a szervezetét, így kiderül, mely élelmiszerek fogyasztást lenne jó csökkenteni,vagy esetleg teljesen elhagyni.

Élő vércsepp analízis

Az élő vércsepp analízis átfogó jellegű vérvizsgálat. Fontos felvilágosítást ad a vér alakos elemeinek minőségéről és működőképességéről. Segítségével lehetővé válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az “élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna. A vér, sötétlátóteres mikroszkóppal történő vizsgálatának erőssége az olyan nehezen látható panaszok okainak felderítése, mint a fáradtság, az energiahiány, a teljesítőképesség csökkenése, a fertőzésekre való hajlam. A vizsgálat nagy előnye, hogy olyan testre szabott terápiás tervet lehet készíteni, ami a beteg szervezetének sajátos szükségleteihez igazodik.A hagyományos vérvizsgáló módszerrel kémiailag módosítják a vérből vett mintát és annak mennyiségi mutatóit határozzák meg. Ha azonban pontos képet akarunk kapni arról, hogy milyen állapotban kering szervezetünkben a vér, kezeletlen mintát kell vizsgálni olyan műszerrel, ami nem változtatja meg szerkezetét, kémiai összetételét és az egyes összetevők minőségét is megmutatja. Ezt teszi lehetővé a sötét látóteres ultramikroszkóp és az élő vércsepp analízismódszere.

Biorezonanciás vizsgálat

Ez az eljárás segít abban, hogy a betegségeket és betegséghajlamokat még egy korai stádiumban vagy megjelenésük előtt felfedezzük, és ezáltal egy súlyosabb problémákkal járó betegség, testi-lelki megterhelés, anyagi és időbeli ráfordítással elkerülhető legyen. Az állapotfelmérés egy speciális műszer segítségével zajlik. A terapeuta a páciens kezén és lábán található akupunktúrás pontokból információt szerez arról, hogy milyen állapotban vannak az illető szervezetétbe hálózó meridiánok és az azokhoz rendelhető szervek. Az elektroakupunktúrás teszt által feltárhatóak az addig tisztázatlan eredetű problémák hátterében meghúzódó valódi okok, növelhető a gyógykezelés hatékonysága,illetve megelőzhetőek a komolyabb betegségek. Maga a mérés fájdalommentes.

Pszichés, lelki nehézségek kezelése

A Bach virágterápia alapját az 1930-as években fedezték fel. Ennek a rendkívül hatékony módszernek a lényege, hogy a növények virágaiból kivont esszenciák által hatnak a lelkiállapotra. A Bach virágterápia rendszerét dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel, az általa kidolgozott gyógyító eljárásban 38 féle vadon élő növényt alkalmazunk a lelki problémák és az azokból adódó betegségek kezelésére.

Dr. Edward Bach gyógyító stratégiája
„Nem leküzdeni, hanem átalakítani.” – Edward Bach gyógyítói hitvallását legjobban ez a jelmondat példázza.

1. A Bach virágterápia középpontjában mindig az ember áll, sosem a betegség.
2. Lelki egészség fenntartása, helyreállítása
3. Lelki problémák, stressz helyzetek, életkrízisek akut kezelése
4. Krónikus és akut lelki és testi betegségek kiegészítő kezelése
5. Személyiségfejlesztés
6. A Bach virágterápia egyéb hagyományos, illetve természetgyógyászati módszerekkel is kombinálható, mivel hatását más szinten fejti ki.

 • FÉLELEMRE
 • BIZONYTALANSÁGRA
 • A JELEN TÖRTÉNÉSEI IRÁNTI ÉRDEKTELENSÉGRE
 • MAGÁNYOSSÁGRA
 • MÁS EMBEREK ELKÉPZELÉSEIVEL ÉS KÜLSÕ HATÁSOKKAL SZEMBENI TÚLÉRZÉKENYSÉGRE
 • KÉTSÉGBEESÉSRE
 • MÁSOK BOLDOGULÁSA MIATTI TÚLZOTT AGGÓDÁSRA
 • A GYÓGYÍR KÉSZÍTÉSE
Candida szűrés

A nők többsége életében legalább egyszer megtapasztalja a Candida fertőzés kellemetlen tüneteit. A Candida gomba minden egészséges szervezetben megtalálható, a problémát az okozza, ha a mennyisége valami miatt megnő. A Candida nevű gombafajta túlszaporodása ellen azonban tehetünk.

A Voll – módszer – elnevezés Dr. Reinhold Voll, Stuttgart melletti plochingeni német orvos nevétől származik, aki e módszert kidolgozta. Röviden ez a módszer elektroakupunktúra + homeopátia + nyugati medicina.

A CANDIDA fertőzés oka a kórokozó candidafajta (candida albicans) túlzott elszaporodása, amit okozhat a szervezet, az immunrendszer meggyengülése. Gyakrabban alakul ki a candida fertőzés az antibiotikumokkal kezelt betegeknél, terheseknél, túlsúlyos embereknél és a cukorbetegeknél. A candida fertőzés kialakulásának kedvező körülményei közé tartozik a meleg, párás idő, a műszálas alsóneműk használata is.

A CANDIDA tünetei:

 • alhasi fájdalom, gyakori görcsök,
 • gyakori gyomor, illetve bélpanaszok,
 • petefészek, hüvelygyulladás,
 • túlzott jóllakottság érzete,
 • a hajhullás és ekcémás tünetek is jelezhetik a bajt.

A nők szervezetébe 4-szeres az előfordulás, mint a férfiakéban. A Voll-féle módszerrel viszont személyre szabottan, kimutatható, hogy mely ételek fogyasztása ajánlott a páciens számára, és mely ételek fogysztását kell mellőzni. A vizsgálat eredményétől függően, meg kell a betegnek változtatni az életmódját, az étrendjét. Fő szempont az immunrendszer erősítése. Ebben segít Önnek a Rózsa Völgy Natura Központ Természetgyógyász rendelő.

Bejelentkezés a +36 30 314 3744 telefonszámon!

www.naturakozpont.hu