Dr. Csonka Ákos

Dr. Csonka Ákos

ortopéd-traumatológus szakorvos

1981-ben születtem Zentán. Diplomámat 2006-ban “cum laude” minősítéssel szereztem a Szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Végzésem óta a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikáján dolgozom, jelenleg mint egyetemi adjunktus.

2012-ben ortopédia-traumatológiából tettem szakvizsgát, és még ebben az évben felvételt nyertem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Interdiszciplináris Tudományok Doktori Iskolájába. 2016-ban PhD tudományos fokozatot szereztem.

Angol, szerb-horvát és német nyelvismerettel rendelkezem, mindháromból államilag elismert nemzetközi nyelvvizsgával. A betegellátás és kutatás mellett 10 éve részt veszek a klinika magyar és angol nyelvű graduális elméleti és gyakorlati oktatásában is.

Számos nemzetközi és hazai továbbképzésen vettem részt, melyeken eredményeimet prezentáltam.

Betegellátó tevékenységem során mind járó-, mind fekvőbetegek ortopédiai és traumatológiai valamint sürgősségi kórképek differenciál diagnosztikájával és műtéti ellátásukkal foglalkozom.

2013-ban és 2014-ben két alkalommal jelöltek az Astellas díj keretén belül az év orvosának.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Traumatológus Társaságnak, a Magyar Ortopéd Társaságnak, és az AO Foundation-nak.