Dr. Szabó Nikoletta

Dr. Szabó Nikoletta

neurológus szakorvos

Kedves Betegeim!

Dr. Szabó Nikoletta vagyok, neurológus szakorvos. Jelenleg a szegedi Neurológiai Klinikán végzek betegellátó, oktató- és kutatómunkát egyetemi adjunktusként. Gimnáziumi tanulmányaimat Győrben végeztem, majd a Szegedi Tudományegyetemen megszereztem az általános orvosi diplomám 2009-ben. Ezt követően PhD hallgatóként főként elsődleges fejfájásbetegségek vizsgálatával foglalkoztam új MRI mérési technikákat alkalmazva. A kutatói munka mellett ismerkedtem meg az elektrofiziológiával, az agyi képalkotással és agyi stimulációs módszerekkel. 2011-ben kezdtem meg rezidensi éveimet, majd 2014-ben, a PhD fokozatom megszerzése után külföldön folytattam kutatói munkát. Ezen évek alatt számos hazai és külföldi konferencián vettem részt, tartottam előadást. 2016-ban elnyertem a Magyar Tudományos Akadémia Bólyai Ösztöndíját és emellett folytattam szakképzésem a Neurológiai Klinikán. 2017-ben sikeres neurológus szakvizsgát tettem és azóta a fejfájás betegségeken túl, agyi keringészavarok, agyi erek betegségeinek vizsgálatával is bővült a szakmai érdeklődésem.

  • Fejfájás/fájdalom: Kiemelten fontosnak tartom, hogy a fejfájással élő betegek a számukra legmegfelelőbb, legjobb kivizsgálást, gyógyszeres kezelést és lelki támogatást, életmódi tanácsokat megkapják. Hiszen ma már bizonyított, hogy a rendszeresen jelentkező fájdalom jelentősen befolyásolhatja az agy működését is, túl azon, hogy súlyosan rontja a betegek életminőségét.
  • Agyi infarctus/stroke: Az agyi erek betegsége és számos belszervi betegség vezet agyi keringészavarokhoz. Csak hazánkban évente körülbelül 50 ezer ember kerül kórházba szélütés miatt és 18 ezren sajnos meg is halnak a kórkép következtében. A betegek negyede 60 évnél fiatalabb, valamint fontos kiemelni, férfiak körében fiatalabb életkorban jelentkezik a betegség, mint nőkben. A magas vérnyomás, cukorbetegség, szívritmuszavarok és érelmeszesedés jelentik a legnagyobb veszélyt, ezért ezek korai felismerése és kezelése életet menthet!