Dr. Treer Mária

Dr. Treer Mária

tüdőgyógyász szakorvos

1981-ben szereztem tüdőgyógyász szakképesítésem. A hódmezővásárhelyi Kórház után a deszki Tüdőgyógyintézetben dolgoztam, rengeteg tapasztalatot szereztem a tüdőgyógyászati fekvőbeteg ellátás területén. 2003 óta Mórahalmon a Tüdőgondozóban járóbetegekkel foglalkozom.

A tüdőgyógyászat egy belgyógyászatot kiegészítő légzési betegségekkel foglalkozó, azok kivizsgálását, gyógyítását segítő tevékenység. Ha úgy érzi, hogy nehéz felmenni a 3.emeletre, nehéz a levegővétel, a futás, akkor érdemes tüdőgyógyászhoz fordulni. Akkor is, ha dohányos és sokat köhög, légszomja van, vagy a Covid után nem akarnak elmúlni a panaszok.

Mindezek kivizsgálása légzésfunkcióval, kezelése korszerű gyógyszerekkel a tüdőgyógyász feladata. Profilunkba tartozik még a komolyabb heveny hűléses panaszok, asztma, allergia és egyéb mellkasi bajok vizsgálata, kezelése.

A betegeket rendelőben fogadjuk, anamnézist veszünk fel, fizikális vizsgálatot végzünk, légzésfunkció, (esetleg terheléses, gyógyszeres teszt is),O2-szint mérés, szükség esetén rtg-t, CT-t kérünk. A kapott leleteket értékeljük, tanácsot adunk, életmód-váltásra is. A szükséges tartósan szedett gyógyszerekre és acut betegségek esetén is a háziorvosnak javaslatot adunk.