Hírek

Sikeres preventív délutánt tartottak a Proaktívban

A Betegek Világnapja alkalmából ingyenes vércukorméréssel és egyéb szűrővizsgálatokkal vártak minden érdeklődőt Újszegeden, a Proaktív Egészségközpontban.

Vércukor méréssel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért (Fotó: Proaktív)

- A legtöbben vércukor mérést kértek, de voltak, akik a boka-kar index vizsgálatot, illetve a testzsírmérést, vagy a légzésfunkciós vizsgálatot választották – összegezte a Betegek Világnapja alkalmából tartott ingyenes preventív délután tapasztalatait Dr. Bérces Kitti, a Proaktív Egészségközpont egyik vezető orvosa.

- Egy hölgy egy kis jegyzetfüzettel érkezett hozzánk. Elmesélte, hogy az egészségtelen táplálkozás miatt nem csupán testsúlyproblémái alakultak ki, hanem már az egészsége is jelentősen megromlott. Mivel nagyon tart a diabétesztől, ezért a teljes életmódváltás mellett döntött, melynek minden fontos mozzanatát feljegyzi a magával hozott naplóba. Így a nálunk tett látogatása során mért értéket is azonnal beleírta – folytatta a doktornő. - A páciensünket a vércukor vizsgálat elvégzése után természetesen ingyenes tanácsadással is segítettük – tette hozzá Dr. Bérces Kitti.

Két fiatal hölgy útja az edzésük után egyenesen a Proaktív Egészségközpontba vezetett. Elmondták, hogy mindketten nagyon fontosnak tartják az egészségmegőrzést, ezért folyamatosan részt vesznek különféle szűrővizsgálatokon.

De nem csupán a fiatal korosztály, hanem az idősebb generáció is élt az ingyenes szűrővizsgálatok lehetőségével.

K. Szabó Mária, egy valódi proaktív nyugdíjas: szinte egész évben csak biciklivel közlekedik, nagyon figyel a helyes táplálkozásra, és amikor csak lehetősége van rá, az ovis és kisiskolás unokáival tölti az idejét.

-Bár elmúltam 69 éves, de szerencsére jól érzem magam, nincsenek komolyabb egészségügyi panaszaim. Azonban a koromból adódóan nagyon fontosnak tartom a szűrővizsgálatokat, ezért megörültem, mikor olvastam az ingyenes lehetőségekről. Mivel a közelben lakom, így most kivételesen nem biciklivel, hanem gyalog érkeztem az Egészségközpontba – mesélt a részletekről mosolyogva K. Szabó Mária.

K. Szabó Mária a boka-kar index vizsgálatot kérte, amely az ereink állapotáról ad tájékoztatást
(Fotó: Proaktív)

A Proaktív Egészségközpont rendszeresen tart majd a mostanihoz hasonló egészségmegőrző napokat, ahova bárki eljöhet, és kérheti a meghirdetett ingyenes szűrővizsgálatokat.

A preventív napok pontos időpontjáról leggyorsabban a Proaktív Egészségközpont Facebook oldalán és honlapján tájékozódhatnak a Páciensek.