Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászat a bőr, a köröm és a haj elváltozásaival, betegségeivel, illetve ezek gyógyításával foglalkozó orvosi szakterület. Gondoljon bele, milyen sok veszélynek vagyunk kitéve, és milyen sokat köszönhetünk ezeknek a testünket védő és a betegségeket jelző védvonal-rendszereknek. A felsoroltak gyakran hívják fel a figyelmünket a helytelen életmódra, táplálkozásbeli vagy lelki gondokra, vitaminhiányra, és más, súlyos problémákra is. Ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha a testünk a bőrünkön keresztül üzen, és fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy belül és kívül is egészségesek legyünk. Tehát kiemelten fontos a szűrés és a megelőzés is.

Ne hagyja ki az évenkénti melanomaszűrést!

A bőr növekvő gyakorisággal előforduló, rosszindulatú daganatai fokozott figyelmet, évenkénti melanomaszűrést igényelnek. Ha változásokat észlel a bőrfelületén, azonnal keresse fel klinikánkat, hiszen az időben felismert betegségek nagyobb eséllyel és könnyebben gyógyíthatók. Mivel fontosnak tartjuk az alapos vizsgálatot, ezért rendelőnkben az anyajegyszűrést tapasztalt bőronkológus szakorvos végzi.

Ezekkel a problémákkal fordulnak hozzánk leggyakrabban

Az egyes belgyógyászati betegségekkel járó, illetve fertőzéses eredetű bőrelváltozások szoros ellenőrzésre és azonnali terápiás beavatkozásra szorulnak. A tünetek hátterében sokszor komplex problémák állnak, ezért akár több szakterületet igénylő kivizsgálás és a rendszeres gondozás is szükségessé válhat. Egészségközpontunk bőrgyógyásza az ilyen esetekre is fel van készülve.

Napjainkban egyre többeket kínoz valamiféle allergia, amely gyakran jár bőrtünetekkel - a legismertebb a csalánkiütés és az ekcéma. Ha a bőrünkön jelentkező elváltozás felhívja a figyelmünket valamely betegség kialakulasára, akkor a probléma alapos kivizsgálásával sikerülhet megszüntetni a kiváltó okot. Ezért arra biztatunk mindenkit, hogy ha az allergiás reakciót bőrtünetek is kísérik, a “házi” megoldások helyett bízza magát bőrgyógyász-allergológus szakorvosunkra, hogy a gyökerénél szüntethessük meg a problémát.

Főleg tinédzser korban gyötri meg az embereket az aknés, pattanásos bőr, hisz amellett, hogy zavaró és sokszor romokba is dönti az ember önbizalmát és rombolja a testképét, még nehezen is kezelhető. Az otthoni megoldások sajnos akár hegesedésbe is torkollhatnak, ami viszont nem egy könnyen múló “bőrhiba.” Akinek aknéssá, pattanásossá vált a bőre, keresse fel szakorvosainkat, mert a megfelelő kezelés valódi megoldást jelenthet!

Sajnos sokan tapasztalják meg a fertőzéses bőrelváltozásokat is, leggyakrabban a vírusos szemölcsöt, vagy a körömgombát. Gondoljon bele, elég csak egyszer óvatlannak lenni a strandon, és máris megtalál minket a leküzdhetetlennek tűnő körömgomba. Valójában azonban (a vírusos szemölccsel együtt) legyőzhető, hisz a szakorvos által felügyelt gyógyszeres, illetve fagyasztásos kezelések következtében maradandó tünet nélkül gyógyulnak.

Dr Varga Anita a Proaktív Egészségközpont bőrgyógyász szakorvosa naprakész ismeretekkel, a legújabb vérvételi és egyéb diagnosztikai lehetőségekkel vár minden hozzánk fordulót!

Jelentkezzen be bőrgyógyászati szakrendelésünkre online vagy telefonon!

A szakrendelésen dolgozó munkatársaink