Érsebészet

Érsebészet

Az érsebészet a szervezetünket ellátó kis és nagy erek betegségeivel foglalkozó szakterület, amelyekre a Proaktív Egészségközpontban gyógyszeres és sebészeti megoldásokat is kínálunk.

Fontos a megelőzés!

Magyarországon a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri megbetegedések, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a szűrővizsgálatokra, hogy megelőzhető legyen a baj.

Sajnos a nem megfelelő életmód és az egyéb betegségek sokat ronthatnak ereink állapotán. A cukorbetegség, a magas vérnyomás, az emelkedett vérzsír-értékek, bizonyos vérképzőrendszeri betegségek és a dohányzás nagyban megnövelik a kockázatot, ezért a tünetmenteseknek is erősen ajánlott az évenkénti szűrővizsgálat.

Sok embert - nagyjából a felnőtt lakosság 40%-át - érinti a visszér problémája. Persze a visszérnek is több típusa és súlyossági értéke van, mindenesetre érdemes már a kezdetektől, tehát a tünetmentes időszakban is gondot fordítani rá, hisz a kezeletlen visszér akár fekélyt is okozhat. Különösen vonatkozik ez azokra, akiknek a családjában örökletes ez a probléma.

Milyen meglévő betegségekkel érdemes felkeresni érsebészeti szakrendelésünket?

Napjainkban a daganatos betegségek mellett az érelmeszesedés (ateroszklerózis) is népbetegséggé válik. Sajnos a tünetek jelentkezésekor már életet veszélyeztető állapotok is kialakulhatnak. Ennek elkerülése érdekében kiemelt jelentőségű a gyors és pontos diagnózis, amelyet kiváló orvosaink szakértelme és az azonnal elérhető, korszerű ultrahangos készülékünk tesz lehetővé. Az érelmeszesedéssel küzdők esetében a gyógyszeres kezelés mellett fontos a rendszeres ellenőrzés és szükség esetén a sebészeti beavatkozás is - ezekrők természetesen részletesen tájékoztatják szakorvosaink a pácienseinket.

Gyakori problémát okoz a vénás keringés elégtelensége és az ebből kialakuló, már említett visszér tágulatok, amelyek alsó végtagi panaszokat, nehézláb-érzést és gyulladást is okozhatnak. Azonban fontos ezen tünetek azonnali elkülönítése az akár súlyosabb mélyvénás thrombózistól, vérrögösödéstől, ezért mindenképp szükség lehet megbízható orvosaink szakvéleményére.

Ha Ön is megelőzné a bajt vagy kezeltetné meglévő problémáját tapasztalt érsebésszel, akkor keresse fel szegedi Egészségközpontunkat, ahol felkészült szakorvosaink Önnek is a segítségére lehetnek!

Jelentkezzen be érsebészeti szakrendelésünkre online vagy telefonon!

BEJELENTKEZEM

A szakrendelésen dolgozó munkatársaink