Munkapszichológia

Munkapszichológia

I. Munka alkalmassági vizsgálatok

Az elmúlt időszakban fontos szerepet játszik a vállalatok életében a megnövekedett követelményeknek való megfelelés. Így a dolgozói kiválasztásban lényeges szempont, hogy megfelelő helyre megfelelő emberek kerüljenek. Csak így érhető el a kívánt teljesítmény és együtt haladás.

Milyen embereket keresnek a vállalatok?

Néhány éve még az egyes állások betöltésekor elsősorban a szakirányú diploma volt a követelmény Ma sokszor a felvételi beszélgetés két-három idegen nyelven zajlik, s a hangsúly - a végzettségen túl- az önálló munkán, kreativitáson, számítógép kezelésben, s elsősorban a fejleszthető képességeken van.

Az emberi tőke dominanciájának egyik oka az, hogy a gazdasági életben felerősödött az interperszonális kapcsolatok szerepe. A vállalkozások bevételét nagyban befolyásolja az, hogy munkatársai tudnak-e bánni az emberekkel, képesek-e kivívni a vevők, gazdasági partnerek bizalmát. A rendszerező, analitikus képességek vagy épp a találékonyság pedig a képesség- és adottságvizsgálatokból derülhetnek ki.

Ezen az elven működve cégünk elsősorban a következő módszereket használja az alkalmasság vizsgálatokhoz:

Viselkedéses kompetencián alapuló Személyiség tesztek( DISC, Big Five stb.)

A végeredményt minden esetben pszichológiai szakértői vélemény zárja, illetve igény esetén vezető kiválasztásnál személyes értékelés is.

II. Szervezet fejlesztés

Mit ajánlunk Önöknek?

Átvilágítások:

III. Coaching

A coaching segítő folyamat, amelynek során strukturált egyéni beszélgetés vezetés eredményeként nő a munkatársak motivációja, önállósága, felelősségvállalása és csökken a fluktuáció.

A vezetők maguk is igénylik egy külső támogató személy ,egy coach segítségét ,akivel perspektivából megvilágítva tudják megbeszélni céljaikat, problémáikat és ezáltal munkájuk fontos, új impulzusokhoz jutnak.

Módszerek: executive coach, brief coaching.

Bővebb információ online vagy telefonon!

INFÓ

A szakrendelésen dolgozó munkatársaink