Ortopédia

Dr. Csonka Ákos rendelése átmenetileg szünetel!

Ortopédia

Az ortopédia és a traumatológia a mozgásszervek, azaz a csontok, ízületek, izmok, szalagok, inak betegségeivel és azok sérüléseivel foglalkozó tudományág.

Mikor kell felkeresni a Proaktív Egészségközpont ortopédiai szakrendelését?

Ortopédushoz általában akkor mennek az emberek, amikor már baj van, pedig gyerekként egészen természetesnek tűnt, hogy megvizsgálták a tartásunkat, a gerincünket és hogy van-e bokasüllyedésünk. A felnőttek közül viszont nagyon sokan gondolják azt, hogy “fáj-fáj, de kibírom” - ahelyett, hogy felkeresnének egy szakembert.

Vannak, akiket meglep, hogy a hátfájdalmak eredete olykor a talpban keresendő, és nem is jönnek rá addig, amíg az ortopédus fel nem világosítja őket. Ezért akkor is érdemes felkeresni szegedi egészségközpontunk szakrendelését, ha épp nincsenek fájdalmai a hozzánk fordulónak, ugyanis így megelőzhetjük a további problémákat, illetve feltérképezhetjük az esetleg még csak enyhe tünetekkel kísért meglévőket.

Ugyanígy figyelmet kell fordítania mindenkinek a csontritkulás szűrésére, hogy kezelhető legyen a még időben észrevett betegség. Annak pedig, akinek “mindig mindene fáj” szinte kötelező meglátogatni szegedi magánklinikánk ortopédiai szakrendelését, hogy a fizikális és a képalkotó-vizsgálatok (ultrahang) során szakorvosunk feltérképezze a problémákat.

Bátran forduljanak a Proaktív Egészségközponthoz azok is, akik azt tapasztalják, hogy testükben a szalagok lazábbá válnak, ízületi fájdalmaik vagy izomgörcseik vannak, ha beszűkül a mozgásuk vagy csökken az izomerejük és az izomtömegük. Ezek a tünetek ugyanis porckopást is jelezhetnek, a porckopástól szenvedő betegeket pedig mielőbb gondozásba kell venni, hogy megelőzhető legyen a további állapotromlás.

Természetesen törésekkel, illetve protézis okozta szövődményekkel is felkereshetik ortopédus szakorvosunkat, aki - ha szükséges - különböző injekciós kezeléseket, sőt PRP kezelést is végez, melynek lényege, hogy (a regeneratív gyógymódok egyik formájaként) kihasználja az emberi test öngyógyító képességét, ezzel segítve a szövetek megújulását.

A szakrendelésen dolgozó munkatársaink