Tüdőgyógyászat

Tüdőgyógyászat

A tüdőgyógyászat egy a belgyógyászatot kiegészítő, légzési betegségekkel foglalkozó, azok kivizsgálását, gyógyítását segítő tevékenység. Általában olyanok fordulnak tüdőgyógyászhoz, akik gyakran kifulladnak lépcsőzés közben, akik nehezen vesznek levegőt futás közben, de azoknak is érdemes felkeresni a szakrendelést, akik dohányoznak, sokat köhögnek vagy alkalmanként légszomjjal küzdenek. A felsorolásból persze azok sem maradhatnak ki, akik a koronavírus-fertőzés után tapasztalnak légzési nehézségeket, hisz a post COVID tünetek nem képzelt betegségek, hanem általában valós problémát jeleznek.

A felsorolt panaszokat nem szabad félvállról venni, mindegyik esetben javasolt egy alaposabb kivizsgálás, hogy megelőzhetőek, kontrollálhatóak legyenek a más esetben elhúzódó, az életminőséget is komoly mértékben rontó betegségek.

Milyen tünetekkel érdemes felkeresni a tüdőgyógyászati szakrendelést?

Hogyan történik a kivizsgálás?

A Proaktív Egészségközpont tüdőgyógyászati szakrendelésére érkezőket az előre egyeztetett időpontban fogadjuk a rendelőben, így senkinek sem kell órákig várakozni a folyosón vagy egész napra szabadságolnia magát, hogy biztosan bejusson az orvoshoz.

Mindenekelőtt felvesszük az anamnézist, majd a fizikális vizsgálatok következnek. Megnézzük a légzésfunkciót, oxigénszintet mérünk, szükség esetén terheléses, gyógyszeres tesztet végzünk és indokolt esetben röntgent vagy CT-t is kérünk. Az így kapott eredményeket értékeljük, és ezek függvényében teszünk javaslatot a korszerű gyógyszeres kezelésre és életmódváltási tanácsot is adunk. A szükséges, tartósan szedett gyógyszerekre és akut betegségek esetén a háziorvosnak is javaslatot teszünk.

Tüdőgyógyászunk, Dr. Treer Mária több évtizednyi tapasztalattal rendelkezik, ugyanis 1981-ben szerezte meg tüdőgyógyász szakképesítését. A klinikán, tüdőgyógyintézetben és tüdőgondozóban eltöltött évek során számos esettel találkozott, így nehéz nála felkészültebb tüdőgyógyászt találni. A Proaktív Egészségközpont arra törekszik, hogy a szakma legjobbjait állítsa a betegek szolgálatába, és nincs ez másképp a tüdőgyógyászati szakrendelésen sem.

Jelentkezzen be tüdőgyógyászati szakrendelésünkre online vagy telefonon!

BEJELENTKEZEM

A szakrendelésen dolgozó munkatársaink