Társadalmi szerepvállalás

Lions Diabétesz Szűrőpontot nyitottunk

A tudatos egészségmegőrzés érdekében a Proaktív Egészségközpont Szeged Első Lions Clubjával összefogva megnyitotta Lions Diabétesz Szűrőpontját Szegeden, a Kállay Albert utca 7. szám alatt.

Minden csütörtökön délelőtt tanácsadással egybekötött ingyenes vércukormérést biztosítunk előzetes bejelentkezés nélkül! A nálunk végzett üzemorvosi vizsgálat részeként szintén kérhető a diabétesz szűrés!

Fotó: Proaktív Egészségközpont

Elstartolt az első jótékonysági diabétesz futónap

A diabétesz világnapjának alkalmából Szeged Első Lions Clubjával összefogva, 2018. november 18-én megtartottuk Szegeden az első jótékonysági diabétesz futónapot, amely során kicsiket és nagyokat, fiatalokat és örökifjakat egyaránt vártunk egy kellemes kocogással egybekötött ingyenes vércukor vizsgálatra, valamint tanácsadásra.

Kezdeményezésünkkel a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszó testmozgásra szerettük volna felhívni a figyelmet.

Éppen ezért nagyon örültünk, hogy sokan a családjukkal, a gyermekeikkel együtt érkeztek a rendezvényre, és közösen teljesítették a három, illetve hat kilométeres távot a Tisza-parti Gergő Ligetben. A proaktív gyerekeknek a mosolydoktorok színes lufikat hajtogattak, de aki szerette volna, az arcfestést is kérhetett.

Szakasszisztensünk, Trangerné Szatmári Mária a fiatal generációnál is gyorsan és fájdalommentesen végezte a cukormérést.

Fotók: Tisza Zsolt

2019-ben ismét megrendezésre került a Proaktív Diabétesz nap

A Proaktív Egészségközpont és Szeged Első Lions Clubja immár második alkalommal rendezte meg a jótékonysági futással egybekötött Diabétesz Napot az újszegedi Partfürdőn.

- Orvosként nem csupán a gyógyítást tartjuk küldetésünknek, hanem a betegségek megelőzésére is kiemelt hangsúlyt helyezünk – mondta Dr. Bérces Kitti, a Proaktív Egészségközpont egyik vezető orvosa. – Épp ezért rendeztük meg újra a jótékonysági futással egybekötött Diabétesz Napunkat Szeged Első Lions Clubjának a támogatásával. Az ingyenes vércukormérés mellett további szűrővizsgálatokat is kérhettek térítésmentesen a rendezvényre kilátogatók. - A Diabétesz Nap szervezésével a célunk az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára, továbbá hasznos tanácsadást is nyújtsunk - tette hozzá a doktornő.

A nagy sikerű rendezvényre több százan jöttek el. A kicsiket arcfestéssel és pónilovaglással várták a szervezők.

A négy-, és tíz kilométer távú futamot Tandi Flora énekesnő indította el a rajtszalag átvágásával.

Fotók: Ungai B. Ágnes